keskiviikko 6. lokakuuta 2010

16 days Safari through W.A

Elikkä eilen tulin kotiin 16päivää kestäneeltä safarilta, kierreltiin W.Ata, eli Western Australiaa. Matka alkoi Perthista ja jatkettiin up Northiin, New Norciaan.
Matkassa mukana 31 vaihtaria jokapuolelta maapalloa. Eniten Saksalaisia ja Italialaisia, mutta oli mukana Norjalaisia, Tanskalainen, Ranskalaisia, Mexicolainen, Ecuadorilainen(?), ja pari Japanista.
New Norciasta matka jatkui ylöspäin pohjoiseen, ilmat lämpenivät ja ruoho ja vihreys vaihtui punaiseen hiekkaan, joka siis tarttuu kaikkeen eikä lähde pois pesussa.
Me matkustettiin isossa bussissa ja nukuttii tähtien alla, ei telttoja, vaan ilmapatja ja makuupussi… Oli sekin kokemus…
Eka viikkoo matkustettiin sisämaassa ja yövyttiin National Parkeissa, tai Caravan parkeissa. Me yövyttiin 3 yötä Karijini National pakissa, 3 päivää ilman suihkua, vessaa, juoksevaa vettä jnejne… Meillä oli kaikki tarvittava ruoka ja vesi bussissa, ja siinä sitten grillailtiin iltaisin ruokaa, meillä oli mukana kannettavat grillit.
Karijini National park (googlatkaa) oli ihana paikka, todella kaunis, paljon vesiputouksia jne. Sieltä matka jatkui ylöspäin, sain kokea ihanat 41C Tom Price nimisessä tuppukylässä, Tom Pricesta ajettiin kohti rannikkoa.

Exmouth-Coral Bay-Carnarvon-Monkey Mia-Kalbarri-Perth

Exmouthissa ei tapahtunut paljon mitään, Coral bayssä kokeiltiin vähän snorklausta, Carnarvon oli taas bush camp(no facilities), Moneky Mia on tunnettu delifiineistä jotka tulevat sinne, siellä siis saatiin katsoa, ei koskea, delfiineitä… Kalbarri oli vika pysäkki, siellä yövyttiin pari yötä, saatiin kokeilla sandboardingia ja canooing.
Kalbarrista oli n 600Km Perthiin, vika päivä vietettiin siis bussissa.


Matka oli aivan mahtava, ihania ihmisiä ja ihania paikkoja, oli varmaan parhaat 16 päivää ikinä. Nyt kyllä on patterit ihan loppu kun joka päivä tapahtui jotain.
Viikon saan huilata ja sitten Sydneyyn!:)

Eli kuvat on vähän väärässä järjestyksessä mutta eka kuva on Kalbarrista, toka kuva on bush campilta kun piti kaivaa oma kolo kun meni vessaan, sandboarding, pumping airbeds, banana plantation, cooking dinner, snorkling, Karijini Nationalpark, Karijini NP, Gold mine













xx Janice

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti